Известие

Collapse
No announcement yet.

Музика 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Пусни един допълнителен проводник между шасито на усилвателя и това на ICS-а и виж дали ще има разлика.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Съмняваш се, че няма маса на чинчовете ли?
      Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
      Opel Astra J
      ex:
      Alfa Romeo 164 2.5TD
      Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
        Съмняваш се, че няма маса на чинчовете ли?
        Съмнявам се, че няма добра маса на чинчовете. Факт, че и с другия усилвател си усещал макар и по-слабо виене ме навежда на тази мисъл. Електрическа верига може и да има, но оплетката на кабела да не е добре оформена като екран.
        Покрай TV приемниците напоследък някои колеги се натъкнаха на този проблем с "фабрични" Scart кабели.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

• ОК, ще пробвам. По принцип ако му откача масата на усилвателя той продължава да работи. Явно взима маса от чинчовете.
          Opel Astra J
          ex:
          Alfa Romeo 164 2.5TD
          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• Не му откачай масата на захранването, защото при по-висока консумация може да изгориш пътечки по някоя платка.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Откачих кабела само за проба без товар. Пробвах това което ми каза с проводника. Няма разлика. Сложих и хубав къс кабел с дебела екранировка и пак същото.
              Opel Astra J
              ex:
              Alfa Romeo 164 2.5TD
              Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• Намери един електролитен кондензатор с работно напрежение над 16 V. и капацитет над 1000 мкФ и го свържи между масата на усилвателя и +12V извода му (възможно най-близко до усилвателя) и виж дали ще има разлика.
                Длъжен съм да напомня, че електролитните кондензатори имат полярност, която трябва да се спази.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

• Мен ме съмнява, че проблема идва от сигнала, не от захранването защото щом изключа чинчовете виенето изчезва.
                  Opel Astra J
                  ex:
                  Alfa Romeo 164 2.5TD
                  Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
                    Мен ме съмнява, че проблема идва от сигнала, не от захранването защото щом изключа чинчовете виенето изчезва.
                    Нали с другия усилвател, който си пробвал смущенията са били значително по-слаби?
                    Идеята ми е, че когато захранването на един усилвател не е добре филтрирано, това се проявява когато реално му се подаде сигнал на входа.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Добре, ще пробвам и с кондензатор.
                      Opel Astra J
                      ex:
                      Alfa Romeo 164 2.5TD
                      Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• Абсолютно и при мен има шум, в който можеш да чуеш едва ли не алтернатора, бобините и т.н., да много слаб е, но го има и не мога да уловя защо е така. Това харесвах в Либрата - фабричното BOSE, работеше безотказно и беше много балансирано, като звук, и за капак изваждането на AUX беше въпрос на 30 минути работа.
                        Alfa Romeо 166 2.5 V6 Sportronic, EX: Lancia Lybra Comfortronic 5.20, Ex: Lancia Kappa Power Drive 5.20

Comment

• Двигателят, в т.ч. и дизеловият се явява източник на смущения (колебания по захранването и радиочестотни). Поради това, такива ситуации често възникват, особено с по-евтино оборудване. Решение винаги има. Просто трябва да се установи характера и причината на смущенията и да се приложи подходящото решение.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

• Пробвах с кондензатори. Виенето се усилва още повече. Други предложения?

Този филтър ще свърши ли работа?http://www.tpetrov.com/search.php?pr...D0%B8+ISOLATOR
                            Last edited by Boby; d.m.y г., 14:29.
                            Opel Astra J
                            ex:
                            Alfa Romeo 164 2.5TD
                            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• Откачи кабелите за говорителите от усилвателя и премери съпротивление спрямо всеки един от изводите им (изводите на говорителите) спрямо шаси. Ако някъде има връзка/утечка към корпус ще ги прави тез мизерии.

PS:

Джаджата от линка вероятно ще ти реши проблема, но е за предпочитане да опиташ без нея.
                              Не става въпрос да икономисаш някой лев а затова, че такива устройства най-често работят на принципа на изолационен трансформатор, който внася изкривявания в сигнала. Или поне на теория е така.
                              Last edited by ecotronic; d.m.y г., 15:54.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Нямам система Bosse и т.н. .... как мога да изкарам чинчове за стъпало от ICS-а?

Comment

Working...
                                X